Снимка: Pixabay
fallback

Румънска туристка на 19 години е починала след нападение от мечка в планината Бучѐдж в Централна Румъния, съобщават местните медии. Мечката по-късно е била убита, след като е нападнала и планинските спасители, посочва телевизия Диджи 24.

Нападното момие е от североизточния град Яш. То е вървяло по маршрут в в планината Бучѐдж, когато мечката я напада. Друг турист, станал свидетел на инцидента, веднага е подал сигнал на спешния телефон, съобщава БТА.

Инспекторатът на жандармерията в окръг Прахова съобщи, че на спешния телефон 112 са получени два сигнала за инцидента. Жандармеристите са се свързали с единия от обадилите се, който е съобщил, че е видял мечка да влачи жена към място, където не се вижда какво се случва с жертвата.

От този момент екипите на жандармерията и планинските спасители са предприели опити да открият жената и да ѝ окажат помощ, информира Инспекторатът.

По-късно тялото на издъхналото момиче е било намерено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 2 месеца

До до 30 Мечките се стремят да са далеч от хората. Това, което описваш, се случва тогава, когато човек се намеси в работата на естествения подбор. Без човешка намеса в планината ще има толкова мечки, колкото могат да се изхранят сами в конкретния регион.

36

malgiorno a tutti

преди 2 месеца

"Мечката се мие, чисти в потоците сребристи. Има ли за тебе пречка да постъпваш като мечка?" :)))

35

До 33

преди 2 месеца

"Обяснявам пак, като за умнокрасив индивид! Дано този път да схванете. В Стара Планина НЕ Е имало популация на мечки!" ---- Абе ти явно си под нивото на умно-красивите. Виждал ли си картата на България? Планинските вериги са свързани. Щом има мечки в Родопите, те ще мигрират във всяка планинска част на България. Няма как в Стара планина да няма мечки, а на други места да има. А популацията беше възстановена "изкуствено" в парка за мечки край Белица след 2000 г., когато бай ти Тошо вече го нямаше

fallback