Снимка: архив, БГНЕС

Сестрата на британския крал Чарлз Трети, принцеса Ан, частично е загубила на паметта в резултат на мозъчно сътресение, което е получила след инцидент в Гетскомб парк, Западна Англия, писа в. „Дейли телеграф“.

Още по темата
Подробности за случилото се край дома й не се разкриват. Според информация на лекарите, цитирани от изданието, естеството на нараняването на единствената дъщеря на кралица Елизабет Втора (1926-2022) предполага, че то може да е получено по време на яздене на кон. Това се е случило по време на разходка на принцеса Ан край резиденцията й.

Според „Дейли телеграф“ 73-годишната сестра на Чарлз Трети не може да си спомни какво точно се е случило. Загубата на паметта вероятно е временна, пише изданието. Сестрата на монарха остава хоспитализирана в болница „Саутмийд“ в покрайнините на Бристол и се очаква да бъде изписана по-късно тази седмица.

Принцеса Ан още от дете много обича конната езда. През 1976 г. тя става първият член на британското кралско семейство, който участва в Олимпийските игри в Монреал, припомня "Дейли телеграф".

След като крал Чарлз III и принцеса Кейт бяха диагностицирани с рак по-рано тази година, тя пое по-голяма част от официалните задължения на членовете на кралското семейство.

Всички събития с нейно участие за тази седмица са отложени.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase