Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Пловдив проверява причината за смъртта на пациент в Университетската болница "Св. Георги" в града. От здравното заведение също са назначили вътрешна проверка по случая.

На видеозапис от камера в болницата се вижда как служители на охранителната фирма, наета да отговаря за сигурността в болницата, удрят мъж, който починал по-късно в сградата.

На видеото се вижда как четирима служители на охранителната фирма се саморазпряват с мъж, а един от гардовете го блъска и поваля на земята. По информация на БНТ мъжът е англичанин, който потърсил помощ в Спешния сектор, защото не се чувствал добре.

В болницата са му били направени множество изследвания, назначена е била терапия и медиците са го освободили. Мъжът обаче отказал да си тръгне и настоявал да остане за лечение. По неофициална информация той буйствал и това наложило да бъдат извикани частните охранители.

Стана ясно още, че по-късно пациентът е бил приет в отделението по токсикология, което се намира в друга сграда на университетската болница и там е починал. От ръководството на болницата съобщиха, че вътрешна комисия проверява случая и цялата медицинска документация, свързана с него. Поискано е и обяснение от управителя на охранителната фирма, както и наложените от него мерки, свързани с инцидента. Засега от фирмата, която е една от големите, занимаващи с охрана в областта, отказват коментар.

Районната прокуратура в града е образувала досъдебно производство.

По информация на БНТ охранителите, участвали в инцидента, са били задържани от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase