Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Столичната полиция е арестувала двама участници в телефонна измама на 20 и 21 години, съобщиха от пресцентъра на МВР. Те убедили мъж да хвърли през терасата на апартамента си кутия с 36 хиляди лева.

Работата по случая започнала, след като вчера следобед мъж потърсил помощ в Девето районно управление. Той обяснил как същия ден получил обаждане по телефона от непознат, представил се за разследващ полицай. По време на разговора мнимият полицай го убедил да помогне в акцията за залавяне на измамници. Последвало и изискването да предостави наличните си средства, които впоследствие ще му бъдат възстановени и човекът се съгласил. Малко след като хвърлил парите през балкона, мъжът осъзнал, че е измамен и сигнализирал органите на реда.

Изяснява се участието на двамата задържани към аналогично престъпление за над 25 хиляди лева, както и към измама за над 250 хиляди лева. Образувано е досъдебно производство, уведомена е прокуратурата, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 1 седмица

До 16 относно пос терминала, "сумичката", която ме дере моята робанка за терминал е 15 евро на месец 180 евро на година. За всяка транзакция до 10 евро е 0.58 евро таксата, т е отнасят почти 6% от труда ми за удоволствието да продавам на картаджии, дет 5 еврл ба куш не носят в джоба. По- големите суми пада до към 1-2% таксата. Но смятам да инсталирам виртуален пос терминал и да спра този грабеж

22

Баба Гошка

преди 1 седмица

Имал бол, дал. На мен, ако ми кажат да им участвам в акцията, ще им кажа : добре, дайте ми вие безотчетнп пачките и веднага ги фърлям. Но после да няма искаме си ги обратно. По договор - всичко дадено ми от полицаите да се изхвърли през балкона за благото на обществото (нашите хитри братя махаладжии)

21

ароматния пръч

преди 1 седмица

Новина ще е ако някоя от държавите подпомагащи Украйна направи превод до Русия.

fallback