Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Руският журналист Валерий Кожин, отразяващ 27-месечната война в село в Източна Украйна, е загинал при украински обстрел, предаде Ройтерс, като цитира изявление на кмета на Орловка Иван Приходко.

Валерий Кожин, който е работил за руския телевизионен канал НТВ, е бил част от група журналисти, засегнати при удара, заяви Приходко, кмет на селището, намиращо се на север от контролирания от Русия областен център Донецк.

По-рано телевизия НТВ съобщи, че трима нейни служители, сред които и Кожин, са били ранени в село Холмивски, недалеч от Орловка, и са били откарани в болница.

По неофициални данни от началото на руското нахлуване в Украйна през февруари 2022 г. са загинали най-малко 16 журналисти, отбелязва Ройтерс./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 седмица

По радиото един човек каза че комунистите били ограбили държавата. Но те не са на власт от 30 години . Това ми звучи като умишлено манипулиране на общественото мнение. Защо не го попитат коя политическа партия визира ?!? Защото често започват да казват че те комунисти имало навсякъде но всъщност целта е видна по изборните резултати !!!Некоректна инсинуация е това. Не е честно да се манипулират хората така !

25

Просто тъжно

преди 1 седмица

Все едно да нагазиш в ла.на и после да не миришеш ....

24

Бай Дрън

преди 1 седмица

Няма значение какъв репортаж прави.Сега...днесбг като пуска само укропропаганда, трябва ли да бъдат...журналистите? Риторичен въпрос. Всички журналисти носят надписи, че са журналисти и тия не са стреляли случайно, а нарочно.

fallback