Снимка: БГНЕС
fallback

Седем души са арестувани за незаконна преработка, производство и държане на оръжия, боеприпаси и взривни вещества, съобщиха от прокуратурата в Ловеч.

Оттам информират, че под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Ловеч, Териториално отделение – Тетевен, се провежда разследване.  

След полицейска спецоперация от служители на ГДБОП, организирана в областите Ловеч, Плевен и Враца, са задържани седемте души за срок до 24 часа.

Претърсени са осем имота и четири автомобила. Открити са незаконни оръжия - ловна пушка, две въздушни пушки със следи от интервенция, множество пистолети и револвери, два въздушни пистолети, пет газ-сигнални пистолети, както и части за различни по вид и системи оръжия - цеви, цевни кутии, затвори, патронници, пълнители за оръжия, оптични прибори.

Иззети са и 752 броя боеприпаси, както и 231 куршума за нарезно оръжие и три буркана с тъмно гранулирано вещество, наподобяващо барутна смес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Хората

преди 1 седмица

Се въоръжават. Епохата на мутро-еничарите си отива!

8

SS

преди 1 седмица

Робите нямат право на оръжие.

7

Анонимен

преди 1 седмица

Ама сега и барут ли не можем си прайне? Още малко ще ще кажете, че не ебило законо за онея тримата де ги грумна дядо га крадоха...

fallback