Снимка: архив, БГНЕС

Задържан е рецидивист, прострелял полицейски служител, съобщиха от МВР. До залавянето му се е стигнало след предприети действия на служител на столичното Второ РУ.

Арестуваният е криминално проявен и вече осъждан мъж.

На 8 юни около 23:30 часа полицаят и негов колега били изпратени по сигнал за междусъседски скандал. На място подателят на сигнала обяснил пред униформените, че съсед заплашил семейството му с физическа саморазправа и убийство, след което успял да избяга.

В хода на стартиралите действия за установяването му срещу полицаите бил произведен изстрел, куршумът уцелил ръката на единия от униформените.

Колегата му действал бързо и успял да качи простреляния в патрулния автомобил, където му оказал първа помощ. Възползвайки се от ситуацията, стрелецът нападнал полицейските служители с хладно оръжие. Адекватната реакция и професионални действия на полицая довели до бързото му обезвреждане и задържане.

На място се отзовал втори полицейски екип и линейка, пострадалият полицай е транспортиран в болница.

Задържаният е 67-годишен, криминално проявен и осъждан. В периода от 1977 до 2021 година има четири присъди - за хулиганство, за противозаконно отнемане на МПС, за телесна повреда и кражби, и за съучастие в опит за кражба на движими вещи. При процесуално-следствените действия са иззети използваното от рецидивиста оръжие - пушка, преработена за стрелба с бойни патрони, още една пушка и два ножа.

Мъжът е в ареста за 72 часа.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase