Снимка: БГНЕС
fallback

Жена е открита мъртва в корема на змия, след като влечугото я е погълнало цялата. Инцидентът се е случил в централна Индонезия. Това е петият човек, погълнат от питон в страната от 2017 г. насам.

Съпругът на 45-годишната Фарида и жителите на село Калемпанг в провинция Южен Сулавеси я откриха в петък в мрежестия питон, който бил с размери около пет метра.

Майката на четири деца е изчезнала в четвъртък вечерта и не е успяла да се прибере у дома. Тогава е започнало издирване, каза ръководителят на селото Суарди Роси пред АФП.

Съпругът й "намерил вещите й... което го накарало да се усъмни. След това селяните претърсили района. Скоро забелязали питон с голям корем", каза Суарди. "Те се съгласиха да разрежат стомаха на питона. Веднага щом го направиха, главата на Фарида веднага се видя."

Фарида беше намерена напълно облечена вътре в змията.

Graphic content,

Missing woman found eaten alive by giant python in Indonesia. pic.twitter.com/Hnhxg71Y3M

— Daily Viral Gist (@Dailygistz) June 8, 2024

Графично видео, публикувано от TMZ, изглежда показва как змията е разрязана в гориста местност, докато други кадри, публикувани от Daily Mail, изглежда показват как тялото на жената се носи в одеяло покрай селяните.

Мрежестите питони хващат плячката си с десетки остри извити зъби и след това я стискат до смърт, преди да я погълнат цялата. Те са широко разпространени в Индонезия и други части на Югоизточна Азия и е известно, че ядат маймуни, прасета и други бозайници.

A missing woman, Farida, 50, was found eaten alive by a giant python in Kalempang, Indonesia. Locals cut her out of the snake's belly after she disappeared on June 6. #Indonesia #PythonAttack #Python pic.twitter.com/CtSisK3WBO

— Pakistani Index (@PakistaniIndex) June 8, 2024

Съобщенията за хора, убити от питони, са изключително редки, но няколко души са починали в Индонезия през последните години, след като са били погълнати цели от питони.

Миналата година жители на района Тинагея в Югоизточен Сулавеси убиха осемметров питон, който беше открит да души и изяжда един от фермерите в село.

През 2022 г. жена в индонезийската провинция Джамби беше убита и погълната цяла от питон, съобщи BBC позовавайки се на местни медии.

През 2018 г. жена беше намерена мъртва в седемметров питон в град Муна в Югоизточен Сулавеси. Властите казаха, че жертвата, 54-годишната Ва Тиба, е изчезнала, докато е проверявала зеленчуковата си градина близо до селото си.

През 2017 г. фермер в Западен Сулавеси изчезна, преди да бъде открит изяден жив от четириметров питон в плантация за палмово масло. Шестминутен видеоклип, получен от CBS News, показва как селяни разрязват трупа на питона, за да разкрият краката и торса на мъртвата жертва на име Акбар. Селяните казаха, че жертвата вероятно е била нападната в гръб

"Репутация на агресивно влечуго"

 Мрежестият питон е най-дългата змия в света, според Лондонския природонаучен музей. Те са родом от Южна Азия и могат да растат до повече от 20 фута.

Най-дългият мрежест питон, намиран някога в дивата природа, е открит през 1912 г., според музея, и е измерен на дължина почти 33 фута – "повече от половината дължина на алеята за боулинг и прави тази змия по-дълга от височината на жирафа."

Зоологическата градина в Атланта, в която се отглеждат мрежести питони, казва, че змиите "имат агресивна репутация".

Змиите понякога се отглеждат като домашни любимци в САЩ.

Миналата година мрежест питон с дължина 14 фута беше намерен мъртъв край пътя на Лонг Айлънд, което накара собственика му да бъде издирван.

През 2022 г. 16-футов мрежест питон албинос, който се плъзгаше из квартал на Тексас в продължение на месеци, най-накрая беше спасен и върнат на собственика си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 2 седмици

Гледал съм как питон влиза в жена.

32

Анонимен

преди 2 седмици

честно ли

31

Анонимен

преди 2 седмици

Във Флорида в резервата Евърглейд има доста питони , изхвърлени от собствениците си. Внасят ги нелегално за домашни любимци и като порастват ги пускат в блатата. Такива големи влечуги са хващани и малко по на север, което показва, че те се размножават и приспособяват към по хладни условия. Преди няколко години малко дете беше погълнато от питон във Флорида.

fallback