Снимка Пиксабей

По бързо производство бе осъден М.И., на 50 години, съобщиха от Районна прокуратура - Пловдив. Той е признат за виновен за това, че на 17 май и 18 май 2024, в с. Старо Железаре, област Пловдив, в условията на продължавано престъпление и домашно насилие, е причинил леки телесни повреди на 73-годишна жена.

Побойникът и пострадалата жена живеели на семейни начала. Между тях често възниквали скандали. Установено е, че на горепосочените дати, на два пъти, М.И. упражнил насилие към жената, като й нанесъл побой и тя получила травми по главата и лицето, както и кръвонасядания, които довели до разстройство на здравето.

На 18 май 2024 жената успяла да напусне дома им в с. Старо Железаре и отишла при свои близки в съседно село, откъдето бил подаден сигнал в полицията.

Районен съд-Пловдив е наложил на М.И. наказание от 1 години лишаване от свобода при първоначален общ режим. Той е признал вината си. Наказанието е наложено четири дни след извършване на деянието и по споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив

Определението на съда е окончателно и е влязло в сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase