Снимка БГНЕС

При украински нападения снощи са загинали четирима жители на Белгородска област в Южна Русия, съобщи губернаторът на областта Вячеслав Гладков, цитиран от Ройтерс.

В своя публикация в приложението "Телеграм" Гладков написа, че трима души са били убити в село Октябърски при ракетно нападение. Един човек е починал, след като бил откаран в болница. По думите на губернатора дванадесет души са били ранени след два обстрела, включително едно дете.

При друго нападение в село Дъбовое е била убита жена, работеща в градината си. Гладков каза още, че град Шебекино, в непосредствена близост до украинската граница, няколко къщи са получили щети по прозорците и покривите след украински обстрел.

Според губернатора руските подразделения за противовъздушна отбрана са прехванали и унищожили 29 въздушни цели. Министерството на отбраната на Русия също така съобщи, че подразделения за противовъздушна отбрана са прехванали и унищожили украински дрон над съседната Курска област.

Агенция Ройтерс посочва, че не може да потвърди тази информация чрез независими източници.

Украйна рядко коментира зачестилите нападения срещу южните руски региони непосредствено до границата ѝ. Руският президент Владимир Путин заяви по-рано този месец, че нахлуването на руски войски в Харковска област има за цел да създаде "буферна зона" за предотвратяване на трансгранични нападения в Белгород и други региони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase