Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руската армия извърши през изминалото денонощие 342 нападения срещу седем селища в украинската Запорожка област, предаде Укринформ, като се позова на пост в "Телеграм" на Иван Фьодоров, ръководител на украинската областна военна администрация на Запорожка област.

"Врагът предприе два въздушни удара срещу Новоандреевка. Със 112 дрона от различен тип бяха атакувани Гуляйполе, Левадне, Роботине, Мала Токмачка,  Малиновка и Новоандреевка. Роботине, Мала Токмачка и Гуляйполе бяха подложени на 25 атаки с реактивни системи за залпов огън, а 203 артилерийски залпа бяха насочени срещу Гуляйполе, Новоандреевка, Роботине, Левадне и Малиновка", се казва в поста му.

Подадени са 12 сигнала за щети на жилищни сгради. Засега няма съобщения за пострадали цивилни.

Украинско училище е било частично разрушено в Харков след атака на руските сили, съобщи кметът на града Игор Терехов в "Телеграм". По думите му нанесени са били и щети на съседна висока сграда и няколко автомобила. Той уточни, че през нощта руските войски са ударили училището с ракета С-300.

"В резултат на удара бяха поразени 31 автомобила, основната сграда на училището беше частично разрушена, а на няколко високи сгради наблизо бяха изпочупени прозорците. Щети са нанесени и на намиращ в близост супермаркет", се казва в поста.

Руските войски са обстрелвали и 13 населени места в Херсонска област, съобщи ръководителят на Херсонската областна военна администрация Олександър Прокудин в "Телеграм". Осем къщи, хотел, автомобил, както и съоръжения на комуналната и пристанищната инфраструктура са били поразени. Не се съобщава за жертви сред мирното население.

Украинските отбранителни сили отблъскват военните операции на Москва, като ситуацията остава най-тежка в градовете Купянск, Покровск, Краматорск и Харков./БТА

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase