Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Нидерландската принцеса Катарина-Амалия, която се завърна в родината си, разказа за бягство в Испания от мафията, съобщи People.

20-годишната наследничка на европейското кралско семейство пристигна в Холандия в началото на април. Тя беше принудена да замине за Испания през 2023 г.

През есента на 2022 г. стана известно, че мароканската мафия, водена от Ридуан Таги, планира да отвлече принцесата. Тя трябваше да напусне кампуса на университета в Амстердам и да се заключи в кралската резиденция. По-късно Катарина-Амалия замина за Мадрид, където бе в безопасност и можеше да продължи дистанционното си обучение в университета. На 27 април тя участва в честването на рождения ден на баща си крал Вилем-Александър и за първи път проговори за принудителното си заминаване в друга държава. „Разбира се, странни обстоятелства ме принудиха да напусна. Много съм благодарна на всички, които ми дадоха възможност да се разхождам спокойно там (в Мадрид). Там имаше малко повече свобода, отколкото тук. Холандия е моят дом. Много е хубаво да се върна“, каза принцесата.

Крал Вилем-Александър също благодари на всички, които са помогнали на дъщеря му да се установи в Испания, наричайки това „трогателна проява на приятелство в трудни времена“.

В края на февруари стана известно, че лидерът на мароканската мафия в Холандия и ръководител на един от най-големите международни наркокартели Ридуан Таги е осъден на доживотен затвор. Той беше в ареста от 2019 г., но продължи да ръководи престъпна организация, която заплашваше холандски политици и принцесата.

Любопитно е, че докато Амалия бе в Мадрид бе свързана с българския княз Борис Търновски - син на Кардам и Мириам де Унгрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 седмици

Той я е искал за булка . В пет звездната килия ще си живеят като цар и царица.

11

Анонимен

преди 4 седмици

До Анонимен 9 Лакърдиите за женитба с жена бяха виц, но някои хора изглежда са се полъгали от майтапа.

10

Анонимен

преди 4 седмици

Тези не могат да си опазят кралските особи, тръгнали да помагат на Украйна. Явно там е по-лесно отколкото да се преборят със собствената мафия, мъка!Както казва пророчески Швейк за Австроунгария - такава ид иот ска държава не трябва да съществува. Така и за Холандия, основния пункт за разпространение на кока в Европа.

fallback