Снимка: БГНЕС
fallback

За 14-ти път в своята история Ботев Пловдив се класира на финал за Купата на България! Това стана факт, след като "канарчетата" победиха с 2:0 ЦСКА в реванша, игран на препълнения до краен предел стадион "Христо Ботев" и с общ резултат 3:0 елиминираха "армейците", пишат от Gol.bg

Домакините поведоха още в 4-ата минута чрез Ивелин Попов, а в 82-ата Дилан Мертенс оформи крайния резултат. Успехът можеше да е още по-изразителен, но пловдивчани не успяха да оползотворят останалите голови възможности.

"Червените" също имаха своите шансове, но Хидайет Ханкич се отличи с добри намеси.

Така Ботев се класира за големия финал, който е насрочен за 15 май и при победа, ще си гарантира участие в Европа през следващия сезон, което ще отнеме квотата на баража между 4-ия и 7-ия в първенството.

"Жълто-черните" чакат победителя от двойката Хебър - Лудогорец, които се изправят един срещу друг утре в Пазарджик. Почти сигурно това ще са разградчани, които имат аванс от 4:0 след първата среща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 3 седмици

До Анонимен,к.16 Ботев е отбор предимно с небългарски имена, но капитанът е Ивелин Попов - дългогодишен опитен и класен играч. Кой в ЦСКА е капитан с такива качества? Не увря ли в главите на собствениците на отбора най-после идеята да вкарват добри играчи от ДЮШ? Делиорман е отбар от чуждестранни играчи, които обаче се закупуват за милиони евро и си струват цената. А ние с бюджет няколко млн.лв искаме да сме шампиони! Но пасаран!

16

Анонимен

преди 3 седмици

За пореден път се доказа, че важни са не само закупуваните треньори, а и закупуваните играчи. Не може със състав, в който като попълнения влезнаха петима играчи на възраст над 30 години, включително и такъв от Литекс -Лч да очакваш нещо печеливше. А нежеланието на Ганчеви от Микре да бъдат собственици на ЦСКА особено пролича, когато продадоха Назон и закупиха старата кримка Каранга. Използването на състав само от наемници и то с невисоки качества доказа, че с трици маймуни не се ловят.

15

Анонимен

преди 3 седмици

ЦСКА да се чистят от чужденците и да почват да стават български отбор. Ботев също не е български отбор. Това само имена.

fallback