Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

При мащабна руска ракетна атака по централната част на Днепропетровска област са загинали най-малко осем души, ранени са били 21 души и са нанесени щети на инфраструктурни обекти, съобщиха местни власти днес сутринта, предаде Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че атаката е повредила няколко етажа на жилищна сграда и железопътна гара в регионалната столица Днепър, като за пореден път призова за допълнителни средства за противовъздушна отбрана.

"Русия трябва да бъде държана отговорна за своя терор и всяка ракета, всеки „Шахед“ трябва да бъде свален", каза Зеленски.

"Светът може да гарантира това, а нашите партньори имат необходимите възможности."

Държавната украинска железопътна компания  заяви, че руската атака е била умишлено насочена към нейната инфраструктура в региона, били са ранени нейни работници. Компанията затвори гарата си в Днепър и пренасочи влаковете, които трябваше да преминат през града.

Министърът на вътрешните работи Игор Клименко заяви, че най-малко осем са загинали при атаката, двама в Днепър и шестима в Синелниковски район на областта, където са били повредени повече от дузина къщи./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

тоти

преди 1 месец

Фалшива гордост на един кумик отне на милиони домовете повече от 2мил прокуди зад граница и продължава да обикаля света на просия за още оръжия и чака да му вършат работата и сърбат кашата де забърка!!Дали има ползи от тая помощ ...вече всички се съмняват ........

25

do 25

преди 1 месец

Нямаха, но вече получиха от северна корея. Нали бункерния гном пълзя да им се моли за оръжие.

24

Анонимен

преди 1 месец

Ама каква е тази ракетна атака? Укринформ и Униан твърдят, че Русия няма ракети. От две години насам. Русия НЯМА ракети. Според УКРИНФОРМ и УНИАН!!!

fallback