Снимка: Lap.bg

ЦСКА-София загуби изненадващо с 1:2 у дома срещу Пирин Благоевград в мач от 29-ия кръг от Първа лига и сведе до минимум шансовете си да спечели титлата.

"Орлетата" поведоха в резултата в 14-ата минута на двубоя на стадион "Васил Левски". Георги Върбанов продължи топката при изпълнение на ъглов удар към Виталий Ягодинскис, който от няколко метра даде аванс за Пирин.

В 25-ата минута ЦСКА-София достигна до равенството. Тибо Вион центрира от корнер за Фернандо Каранга, който реализира за 1:1.

В самото начало на втората част Тасев беше изведен в наказателното поле, но ударът му срещна страничния стълб. След това Юго Комано би от границата на наказателното поле, но Густаво Бусато за пореден път спаси вратата си.

В 75-ата минута Тобиас Хайнц стреля покрай вратата, а четири минути по-късно Пирин за втори път поведе в резултата. Иван Тасев получи топката и стреля силно от границата на наказателното поле, като изпрати кълбото в горния ъгъл на вратата на Густаво Бусато за 1:2.

В последните минути от двубоя публиката на домакините на няколко пъти скандираха "оставка" по адрес на треньора Нестор Ел Маестро.

Така със загубата тази вечер ЦСКА-София е на второ място в класирането и изостава на 9 точки зад лидера Лудогорец Разград, докато Пирин се изкачи на 13-то място в шампионата след първия си успех срещу този съперник през последните три десетилетия.

В по-ранния мач от кръга днес Ботев Пловдив победи Ботев Враца с 2:0 и се изкачи на шестото място преди останалите мачове от кръга.

Всичко за резила на ЦСКА четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase