Снимка: БГНЕС
fallback

Нови разкрития се появяват за смъртта на Алкесей Навални. Той е бил „здраво вързан за ръцете и краката четири часа преди да бъде обявен за мъртъв“, пише Daily Mail.


Руската правозащитна организация gulagu.net твърди, че съдебномедицинският експерт, който е направил аутопсията на 47-годишния опозиционен лидер, е бил подложен на натиск от тайните служби да скрие причината за смъртта му.

първоначалната версия за смъртта на Навални беше, че е починал от откъснал се кръвен съсирек“ в арктическия затвор, където е бил заради политическата си дейност.

Според нов доклад на руската организация, съдебномедицинският експерт е бил под натиск да скрие откриването на кръвни съсиреци в мускулите на прасеца и ръцете на опозиционера. "Крайниците на Навални са били здраво вързани, така че кръвта да застоява и в нея да се образуват кръвни съсиреци, които след това запушват белодробната артерия и кръвоносните съдове на мозъка", се казва в изявление на организацията, ръководена от Владимир Осечкин.

Руските власти удължиха срока за предварителното разследване на смъртта на Алексей Навални, съобщи директорът на неговата Фондация за борба с корупцията Иван Жданов

Алексей Навални почина внезапно на 16 февруари в  отдалечена арктическа наказателна колония. Там той трябваше да излежи 19-годишна присъда след като беше обвинен в екстремизъм.

Той се появи на видео малко преди смъртта си и изглеждаше здрав.

Руските власти първоначално обявиха, че Навални се е „почувствал зле“ и е припаднал след разходка в двора на затвора, но до момента не е разкрита конкретната причина за смъртта. На майката на Навални, Людмила Ивановна, беше показано медицинско свидетелство, че синът й е починал от „естествена смърт“.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

До 57

преди 1 месец

Да, защото са генетично увредени садисти!

56

Анонимен

преди 1 месец

От ваксината е.Дори да предположим,че е бил вързан,което едва ли е така, при нормален човек не става тромбоза.Все пак в опита да измислят в статията друго нещо си потвътждават тромбозата.Много по-млади от този и даже спортисти в последните 2-3 години си заминаха от същата диагноза и после се оказваше,че са ваксинирани с онзи експериментален бъркоч срещу ковид.

55

Копейкин

преди 1 месец

Абе хора, какво толкова е станало? От Ленин през Сталин до Путин от руснаци да са избити най - много 70 000 000 руснаци. Даже няма и толкоз. А в САЩ защо бият черните, а???

fallback