Снимка: архив, БГНЕС
fallback

САЩ проучват публикация в медии, според която израелските военни са използвали изкуствен интелект (ИИ), за да идентифицират цели за бомбардировки в Газа, съобщи говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби пред Cи Ен Ен, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Кърби заяви, че САЩ не са проверили съдържанието на публикацията в списание +972 и Local Call в сряда. В нея са цитирани служители на израелското разузнаване, участващи в програма, известна като "Лавандула".

Израелските сили за отбрана в изявления за медиите вчера отрекоха, че изкуственият интелект е бил използван за идентифициране на заподозрени екстремисти и цели.

В публикацията се казва, че израелската армия е маркирала десетки хиляди жители на Газа като заподозрени за убийство, използвайки ИИ с малко човешки контрол.

В интервюто за Си Ен Ен Кърби беше попитан и за публикация на Axios, че израелското военно правителство е одобрило отваряне на граничния пункт Ерец с Газа, за да се позволи влизането на повече хуманитарна помощ.

Кърби заяви, че ако това е вярно, отварянето на пропускателния пункт ще е "добре дошло" и "със сигурност е в съответствие" с това, което премиерът  на Израел Бенямин Нетаняху е казал пред президента на САЩ Джо Байдън в разговора им в четвъртък. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Росен Симеонов

преди 1 месец

До 137 октомври, ти чуваш ли се? Това беше организирано от сащ и иСраел нападение, подобно на 11 септември. Палестинците търпят 75 години тия навлеци ционисти, които са мразени навсякъде (и с право) и са гонени отвсякъде. Палестина я има отпреди Римската империя, но ти няма как да го знаеш това, защото за това се чете. В момента евреите избиват мирно население. Да, в Палестина има мирно население. Палестински журналист стана мъж на 2023 г. на списание GQ!!! Бойкот на иСраел, Зара, Макдоналдс.

18

Анонимен

преди 1 месец

Разбира се,че използват ИИ даже за разпалване на вражди в интернет между различни държави.Питайте Ювал Ноа Харари.

17

Анонимен

преди 1 месец

И какво ако са използвали? Той нали за това е създаден, за да се използва?

fallback