Снимка: Istock

Газовете в корема са една от водещите причини за подуване и усещане за тежест. Най-често причината са някои храни, които са по-трудни за храносмилане и които ви подуват, като това пречи на самочувствието ви и ви кара да се усещате като балон.

Ако искате да се радвате на плосък корем, трябва да внимавате с консумацията и най-вече количеството на храните, които са сред първенците по образуване на газове и предизвикване на подут корем.

Кои са храните, които подуват корема?

Спанак, броколи, зеле

Всички представители на зеленчуците от семейство Кръстоцветни имат неприятното свойство да подуват корема. Те предизвикват голямо количество газове заради богатото наличие на фибри и сяра. Когато похапвате обилна порция от тези зеленчуци, сред които спанак, броколи, карфиол, зеле, къдраво или брюкселско зеле, вероятността да се подуете и да добиете газове е голяма.

Овесени ядки

Овесените ядки са една от най-полезните храни на закуска. Те обаче са също много богати на неразтворими фибри, които се обработват по-трудно и могат да затруднят храносмилателния тракт. Като резултат се отделят повече газове, които подуват корема. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase