Снимка: Twitter

Може да се каже, че в ОАЕ валят камъни. Жителите на Емирствата се събудиха от интензивни градушки и гръмотевични бури през уикенда. Проливните дъждове продължиха през цялата нощ. Очаква се значително понижение на температурите в цялата страна.

Снимки в социалните медии и видеоклипове, публикувани от Националния център по метеорология (NCM) на ОАЕ, показват градушка в Ал Айн, регион Ал Уотба, Бани Яс в Абу Даби и други части на страната. Улици в Дар Ал Зейн са покрити с градушка, някои големи колкото топки за голф.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by مركز العاصفة لمراقبة الطقس والتغير المناخي المؤسس omar alnauimi (@storm_ae)

Видеоклипове, публикувани в социалните медии, показват колко страшно е положението.

Властите в цялата страна издадоха сигнали, призоваващи жителите да останат на закрито и да се въздържат от излизане, особено в морските райони.

Системата за намаляване на скоростта е активирана до 120 км/ч на пътя Мохамед Бин Рашид в Абу Даби - Дубай.

Полицията в Абу Даби и Дубай призова шофьорите да бъдат внимателни по време на дъждовно време, като ги посъветва да излизат само когато е необходимо. Шофьорите трябва да избягват зони, предразположени към наводнения, да се отклоняват от електрически линии и дървета и да спазват ограниченията на скоростта, като същевременно поддържат безопасно разстояние от другите превозни средства. Освен това те трябва да избягват внезапно спиране и да забавят при завиване, за да предотвратят поднасяне.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by مركز العاصفة لمراقبة الطقس والتغير المناخي المؤسس omar alnauimi (@storm_ae)

Според прогнозата на Националния център по метеорология на ОАЕ (NCM), нестабилното време, което започна в неделя (11 февруари) ще продължи. Очаква се облачността да се задържи през целия ден, придружена от конвективна облачност, водеща до валежи с различна интензивност, светкавици и гръмотевици на отделни места.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by المركز الوطني للأرصاد (@officialuaeweather)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase