Снимка: Istock

Пародонтозата е опасно възпалително заболяване на венците, което може да доведе до загуба на зъби, ако не се овладее навреме. Тя причинява лош дъх, възпалени, болезнени и зачервени венци, клатене на зъби, оголване на основата им, което допълнително влошава болката и чувствителността на зъбите.

За да намалите възпалението и да забавите тези опасни за зъбите процеси, можете да се обърнете към някои ефективни домашни средства, успешно борещи се с пародонтозата.

Кои са най-добрите начини да се преборите с пародонтозата с природни методи?

Правете гаргара и жабурене с вода с натурален гел от алое вера. То има свойството да потиска бактериалния растеж и да се бори с лошия дъх.

Направете си смес за жабурене от 2 чаша топла вода, няколко капки йод, ½ чаена лъжица сода и ½ чаена лъжица сол. Разтворете всички съставки добре и жабурете по няколко минути сутрин и вечер.

Четкайте зъбите с вода и сода за хляб няколко пъти седмично. Содата за хляб има алкализиращ характер, потиска бактериите, връща свежестта на дъха и стяга венците.

Изплаквайте устата два пъти дневно със солен разтвор. Топлата вода, наситена с по-обилно количество сол, има антибактериални и стягащи венците свойства. Освен това е чудесно средство против лош дъх.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase