Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Украйна твърди: Русия има около 900 високоточни ракети

Говорителят на украинските ВВС Юрий Игнат каза, че на руснаците са останали около 900 високоточни ракети с голям обсег.

"Според последните данни това е приблизително същата цифра като в предходния период - около 900 високоточни ракети с голям обсег. Те останаха на същото ниво, защото противникът използва голям брой ракети по време на трите комбинирани големи атаки от 29 декември до 8 януари“, каза Игнат по време на телемарафона, цитиран от агенция УНИАН.

Той припомни, че на 29 декември противникът е използвал 158 средства за въздушно нападение. На 2 януари врагът използва около 100 безпилотни самолета и ракети. Според него въпреки това, което врагът произвежда, той също харчи. Ето защо цифрата сега остана на това ниво. Според него сега Руската федерация произвежда около 100 ракети на месец.

"Около 100 ракети, както беше през летните месеци. Тогава също направиха изчисления колко ракети произвеждат. Тогава Главното разузнавателно управление ни информира, че има около сто ракети. Е, те изстреляха горе-долу толкова срещу нашата държава. Вероятно действат приблизително по същия начин и сега", за да не останат без нищо. Не могат да си позволят да изхвърлят повече ракети. Виждате, че и с "Калибър" има проблем. "Калибър" се използват вече съвсем малко“, обясни представителят на ВВС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Стефан

преди 3 месеца

Отличная работа! Наши мужики как всегда показывают уровень и освобождают русские земли

81

Анонимен

преди 3 месеца

Вервайте им? Като помня как Кулеба изреждаше и изискваше наличностите в българската армия се преизпълвам с възмущение и още нешо.

80

Кравар Евроатлантик

преди 3 месеца

Големият въпрос, който вълнува всички руснаци в Русия и чужбина - Борис Надеждин истинска опозиция ли е, или само играе ролята си на такава в руската интрига? Вече повече от 100 хиляди руснаци са сложили подпис да го подкрепят за президентска кандидатура.

fallback