Снимка: архив, БГНЕС

Русия нанесе ракетен удар по Киев и втория по големина украински град Харков, като най-малко двама души са били убити, съобщиха украински представители, цитирани от Ройтерс и Укринформ.

Още по темата
"Експлозии в града! Подробности - по-късно. Не напускайте убежищата!", написа кметът на Киев Виталий Кличко в Телеграм. Той добави, че 7 души са били ранени и няколко жилища са били запалени.

Ръководителят на военната администрация на Киев Сергий Попко и военната администрация на региона около столицата заявиха в Телеграм, че системите за противовъздушна отбрана отразяват руската ракетна атака. Няколко автомобила са се запалили при нападението в киевския квартал Святошин, добави Попко. Причинени са щети на поне една жилищна сграда и детска градина, добави Укринформ, като цитира администрацията.

"Силни взривове, къщата ни се разтресе", заяви депутатката Ирина Герашченко в своя Телеграм.

Очевидци, цитирани от Ройтерс, съобщават, че са чули няколко вълни от експлозии в Киев и около него, но агенцията отбелязва, че не може да провери данните от независими източници.

Кметът на Харков Игор Терехов написа в Телеграм, че Русия обстрелва и неговия град. "Отново удрят Харков - вече имаше няколко експлозии", съобщи той.

Най-малко двама души са загинали при масиран руски ракетен удар, съобщиха губернаторите на Днепропетровска и Харковска област. Ранени са няколко души и са нанесени щети на жилищни сгради в двата града, а един газопровод е бил подпален. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase