Снимка БГНЕС
fallback

Германският парламент отхвърли внесено от консервативната опозиция предложение за доставка на Украйна на ракети с голям обсег "Таурус", предаде ДПА.

Почти всички депутати от управляващата тристранна коалиция гласуваха снощи против проекта. Това развитие може да изглежда объркващо, при условие че две от трите партии, които са част от правителството - Зелените и Свободната демократическа партия, от месеци призовават канцлера социалдемократ Олаф Шолц да изпрати ракетите, които Украйна може да използва, за да нанася удари по-навътре в окупирани от Русия територии, отбелязва ДПА.

Депутатите от управляващата коалиция обаче обясниха позицията си с факта, че предложението на Християндемократическия съюз и неговата сестринска партия от Бавария - Християнсоциалния съюз, обвързваше оръжейните доставки за Киев с пленарни дебати в самия германски парламент по годишния доклад на неговия комисар за въоръжените кили. Тази тактика на консервативната опозиция бе разкритикувана от експерти.

"Таурус" са едни от най-модерните ракети и могат да унищожат бункери дори от голяма височина и разстояние, отбелязва ДПА.

В началото на октомври миналата година обаче германският канцлер реши да не доставя такива оръжия на Украйна. Аргументът, изтъкнат тогава от Шолц, бяха опасенията, че е възможно Киев да използва ракети "Таурус", които са с обсег от 500 километра, за да нанася удари навътре в руска територия.

Според експерти обаче тези оръжия може да помогнат на Украйна да възстанови териториалната си цялост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Санкции-Манкции

преди 4 месеца

А както се разбра от предишни статии по темата ГЕРМАНИЯ НЕ СЕ ОТКАЗВА ОТ ТЪРГОВИЯТА СИ С РУСИЯ ... както и Белгия... Както и Гърция .. А наскоро се разбра че и Франция тайничко и с фирми регистрирани извън Европа си търгува с Раша . А САЩ даже никога не са спирали търговските си отношения със "страната-агресор" само наведена България и няколко още подобни се правят на герои и дават оръжие на Укрия и правят геройски изказвания по медиите за да имитират Европейско недоволство срещу "агресора" ....

36

Анонимен

преди 4 месеца

Тауру не е просто ракета към мея върви и НОСИТЕЛ логистика ... за сега еврофайтер не се предвижда за пращане най малкото цялата тая работа си иска организация нестава за един ден а немците са си 4алнати на тая тема при това и вътрешно полити4еските борби в германия си имат мястото

35

Шопендар

преди 4 месеца

В момента германското правителство на шолц подаде оставка,и бива обвинено за най зловредното след меркел за германия,виновно за катастрофалното състояние на германката икономика,и в слугинаж на сащ,които взривиха северен поток,принудиха германците да купуват скъп газ от сащ,и разбиха германската икономика

fallback