fallback

Министерството на външните работи на Израел заяви, че "отхвърля с отвращение" делото, заведено от Южна Африка в Международния съд срещу това, което нарече "геноцидни" действия на Израел в Газа.

"Израел отхвърля с отвращение кръвната клевета, разпространявана от Южна Африка, и нейното заявление" до Международния съд", написа говорителят на израелското външно министерство Лиор Хаят. "Твърдението на Южна Африка няма нито фактическа, нито правна основа и представлява подла и презрителна експлоатация на съда".

Молбата на Южна Африка до Международния съд е свързана с предполагаеми нарушения от страна на Израел на задълженията му по Конвенцията за геноцида. В молбата Южна Африка заяви, че "Израел е извършил, извършва и рискува да продължи да извършва геноцидни действия срещу палестинския народ в Газа", предаде БНР.

Като се нахвърли върху Южна Африка, Хаят обвини страната в "сътрудничество с терористична организация", имайки предвид войнстващата групировка Хамас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 4 месеца

Целта е да бъдат избити и прогонени жителите и Газа окупирана от Израел.

46

Анонимен

преди 4 месеца

Израел извършва геноцид в палестинските територии и всеки който го подкрепя който му дава оръжие и го защитава и поощрява е убиец факт.

45

Анонимен

преди 4 месеца

Ако ЮА е завела дело срещу действията на Израел в ивицата Газа която е палестинска територия то ЮА има право и действията на Израел трябва да бъдат осъдени също и на този Натаняху. Друг е въпроса дали някой честен човек изобщо вярва на този съд , на сорросоидното правосъдие по принцип.

fallback