Снимка: Istock

Остаряването е нещо, което никой не иска. Всеки си мечтае да остане млад завинаги, а бръчките по кожата да са само абстрактно понятие, което не важи за вас. Колкото и да искаме да не остаряваме, този процес е необратим. Това обаче не означава, че не можете да противодействате на стареенето и да го забавите.

Има някои ежедневни навици, които могат да ви помогнат да отложите видимото стареене, а и онова, което е невидимо за очите, а именно стареенето на клетките и тъканите.

Като промените някои навици в ежедневието си, можете да забавите стареещите процеси и да върнете младостта на тялото и кожата си.

Кои са ежедневните навици, с които да забавите стареенето?

Яжте колкото се може повече плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са най-богатите източници на антиоксиданти в природата. Антиоксидантите са известни в противодействието си на стареещите процеси. Те съдействат за намаляване на видимостта на бръчките, стимулират синтеза и усвояването на колаген, подобряват еластичността на кожата, борят се със свободните радикали, съдействат за нормалното делене на клетките.

Плодовете и зеленчуците са богати и на витамини и минерали, които подмладяват организма, даряват го с необходимото за провеждане на всички процеси. Освен това са бедни на калории и богати на фибри, което ги прави прекрасни за всеки здравословен хранителен режим и диета.

Движете се и тренирайте колкото се може повече

Движението е здраве. То ще ви помогне да се чувствате по-добре в кожата си, ще задвижи метаболитните процеси, ще осигури достатъчно хранителни вещества и кислород, достигащи до всяка клетка и тъкан. Като се движите повече и тренирате редовно, ще заздравите мускулите си, ще спомогнете за подобряване на енергийните нива, ще стегнете кожата си и ще подобрите метаболитното си здраве. Това е важно с цел удължаване на живота и намаляване риска от ранна смърт.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase