Снимка: Istock

Ако сте забелязали, че излъчвате лоша миризма от тялото си, причината за това може да е храната, която ядете. Някои храни имат свойството да предизвикват лош мирис на тялото, излъчван от дъха или кожата.

Ако те присъстват редовно в храненето ви или сте консумирали по-голямо количество от тях, вероятността да имате лош мирис на тялото е голяма.

Кои са храните, които ви карат да миришете лошо?

Лук и чесън

Естествено е, когато се спомене лоша миризма на тялото да се сетите за лука и чесъна. И сте прави. Лукът и чесънът са първенци по предизвикване на лоша миризма не само на дъха, но и на цялото тяло. Ако сте яли повече лук или чесън, миризмата им ще се излъчва и през кожата ви известно време.

Тя ще се отделя от потните и мастните жлези, като ще измени цялостния ви характерен телесен мирис, докато алицинът не се отдели от тялото ви. Той е основното активно вещество в лука и чесъна, което придава характерните им вкусове и аромати.

Алицинът обаче не ви е враг. Ако сте склонни да понесете миризмата му, ще се радвате на много здраве. Той е антиоксидант, имащ мощни противовъзпалителни, болкоуспокояващи, антимикробни свойства.

Зеле, броколи, спанак

Всички представители на семейство Кръстоцветни ви карат да излъчвате лоша миризма, особено ако сте изяли по-голямо количество от тях. Те съдържат множество антиоксиданти и фибри, полезни са за здравето, но могат да причинят лоша миризма и подуване на корема.

За да се справите с този проблем, хапнете малко кисело мляко, което да неутрализира действието им и да успокои храносмилателния ви тракт.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase