Снимка: БГНЕС

Поредната порция любопитки разказа Христо Стоичков в подкаста на "Код Спорт".

Днес бе публикувана първата част от разговора на Камата със спортните журналисти Красимир Минев и Владимир Памуков. Освен мнението на Ицо за българския футбол, за което вече ви разказахме, легендата се върна назад във времето и сподели любопитни истории за престоя си в Барселона.

През смях Стоичков разказа как Роналдо е бил глобен заради шега от страна на българина. Бразилецът е трябвало да почерпи целия отбор, след като не се е явил за тренировка.

"Влизам аз в съблекалянта и Роналдо ме пита "Христо, утре в колко ни е тренировката?". И аз му казвам "Следобед". На сутринта всички се събираме за тренировка, само Роналдо го няма. Звъни му Боби Робсън, Бог да го прости, звъни му Моуриньо. А нашият спинка сладко. После му избрахме един ресторант, в който да почерпи с парите от глобата", сподели Камата.

Той разказа интересна история и за друг бразилски голаджия - Ромарио.

Двамата били в една стая по време на лагер преди мач и огладнели среднощно. Поръчали си рум сервиз, но били изловени от Йохан Кройф. Легендарният нидерландец обаче се смилил над тях и не ги наказал за нарушаването на хранителния режим.

"Чета за Ромарио, че бил мързелив на тренировка. Няма такова нещо! При бразилците това е дарба. Изглежда, че не се раздава, а всъщност не можеше нито един защитник да му вземе топката. И не пиеше, както твърдяха. Веднъж отпи една глътка шампанско и му стана лошо. Не можеше да пие, въпреки че обичаше нощния живот", сподели Стоичков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase