Снимка: Istock

Въпреки че все още не е започнал последният месец от годината, във въздуха започват да се прокрадват мисли за коледни трапези, уютна атмосфера… А пък за някои идва време и за коледни партита и щури забавления. Със сигурност искате да изглеждате и да се чувствате добре, когато дойде моментът за всички снимки и публикации в социалните мрежи. Затова не губете време, а започнете отсега вашата програма. Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да влезете във форма за нула време:

Избягвайте калоричните кофеинови напитки

През по-студените дни може да се окажете изкушени да се поглезите по-често от обикновено с ароматни кофеинови напитки, които съдържат сметана, захар, ванилия и др. Имайте предвид, че някои от тях могат да съдържат цели 350 калории! Тези ненужни калории ще саботират усилията ви да установите здравословна рутина и тъй като са заредени с рафинирана захар, също ще увеличат желанието ви да консумирате още повече захар. Вместо това, ако сте в движение, си поръчайте обикновен чай или чисто кафе.

Не прекалявайте с алкохола

Изследвания показват, че както мъжете, така и жените, които пият умерено, са по-малко склонни да страдат от затлъстяване, отколкото тези, които изобщо не пият. От друга страна, повишената употреба на алкохол е свързана с по-голям риск от развитие на наднормено тегло или затлъстяване. И така, в какво точно се състои умереността? За една жена това е не повече от една напитка на ден или две за мъж. Като тук стандартната напитка се равнява на около 45 мл (за дестилирани спиртни напитки); 150 мл вино или 350 мл бира.

Всички тези видове напитки съдържат приблизително еднакво количество алкохол. Той ще повиши концентрацията на алкохол в кръвта ви сравнително еднакво. Но не забравяйте, че въздържането от употреба на алкохол през седмицата и изпиването на 7-14 питиета през уикенда не се счита за умерена, а по-скоро за повишена употреба.

Позволете на тялото ви да се приспособи към по-малко алкохол. Така ще ви бъде по-лесно да продължите да ограничавате приема на алкохол в дългосрочен план. Обърнете внимание на социалните си ангажименти през следващите няколко седмици и отбележете поне три, но за предпочитане дори четири „сухи“ дни всяка седмица. Не забравяйте, че алкохолът се счита за токсин от тялото и от черния дроб. Той нарушава окисляването на мазнините и така възпрепятства способността на тялото ви да изгаря мазнини. Алкохолът също така увеличава производството на кортизол, което също възпрепятства изгарянето на мазнини и причинява задържане на вода.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase