Снимка: Istock

Най-спокойно можем да кажем, че носенето на сутиен бележи началото на превръщането на момичето от дете в жена. Ние, дамите, толкова сме свикнали с този вид бельо, че много от нас не биха могли да си представят ежедневието и дори живота си без него. Замисляли ли сте се обаче дали това е най-добрият начин да поддържаме гърдите си във форма? В следващите редове ще ви споделим няколко ползи за тялото, на които можете да се насладите, ако спрете да носите сутиен. А ето ги и тях:

Намалявате шансовете за развитие на гъбични инфекции

Има определени материи, които могат да причинят обилно изпотяване и носенето им през целия ден може и да не е толкова добра идея. Освен това, синтетичните платове могат да ви причинят сериозен дискомфорт през лятото, когато има висока влажност. Когато се потите, гърдите ви и платът, от който е изработен сутиенът ви, са изложени на триене, което може да доведе до сърбеж, както и до зачервяване. Поради задържането и натрупването на пот, съществува възможност да получите гъбична инфекция.

Превенция срещу рак на гърдата

Ако спрете да носите сутиен, можете да сведете до минимум шансовете да развиете рак на гърдата. Това споделя експертът д-р Гандали Пилай. Тя посочва, че това е възможно и защото по този начин избягвате да носите и сутиени с банели, които понякога могат буквално да „разкъсат“ тъканите на гърдите. Тя препоръчва (в случай, че носите предимно сутиени с банели), при всички случаи да избягвате да носите подобни модели, особено за дълги периоди от време.

По-добра циркулация на кръвта

Както всички знаем, носенето на сутиен часове наред може да ви причини пристягане и дискомфорт. Това може да възпрепятства притока на кръв към мускулите на гърба и гръдната стена и да доведе до болки. Ако спрете да носите сутиен, подобрението на кръвообращението може да бъде драстично. Това се отнася особено за дами с по-големи гърди, тъй като сутиените, поддържащи по-големите гърди, прилягат по-плътно и са по-стегнати.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase