Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Изключително опасната" зелена мамба, чието предполагаемо бягство от дома на собственика й в Тилбург в южната част на Нидерландия в продължение на няколко дни държеше страната в напрежение, е намерена жива и здрава у дома, предаде АФП.

Общината на Тилбург беше нащрек от понеделник, когато собственикът на мамбата - изключително опасна двуметрова змия, съобщи за изчезването й в полицията, казвайки, че му липсва влечуго.

Полицията публикува снимка на зелената змия, като призова жителите да си останат у дома и да не се опитват сами да уловят влечугото.

Още по темата
Няколко дни напразно бяха мобилизирани кучета-търсачи и специалисти по змии в опит да открият неуловимата зелена мамба, докато вчера не дойде развръзката с намирането на влечугото, успяло да се промъкне зад мазилка.

Змията е била "бдителна и активна", казва местен биолог, участвал в търсенето. По думите му влечугото е успяло да пие достатъчно вода и е в отлично здравословно състояние.
       
Случаят със зелената мамба попадна във водещите новини в Нидерландия, въпреки доминиращото място на парламентарните избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase