Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Товарен кораб, собственост на Израел, беше повреден при предполагаема атака в Индийския океан с дрон от Корпуса на гвардейците на ислямската революция на Иран в Индийския океан, каза представител на Пентагона. По думите му атаката е била извършена в петък, а „корабът е претърпял незначителни щети“. Няма ранени при инцидента.

Компанията за морска сигурност Ambrey съобщи, че контейнеровозният кораб, плаващ под флага на Малта и управляван от Франция, е бил повреден, когато безпилотният летателен апарат е експлодирал близо до плавателния съд.

„Корабът беше управляван от свързана с Израел компания, което беше оценено като причината да бъде атакуван“, каза Ambrey, добавяйки, че в дните преди атаката предаванията за проследяване на кораба са спрели малко след напускането му на пристанището в Обединени арабски емирства.

Съобщението за атаката идва почти седмица след като подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути заловиха свързан с Израел товарен кораб в южната част на Червено море. Капитанът на кораба и неговия първи заместник са българи, а в международният екипаж включва още граждани на Румъния, Украйна, Мексико и Филипините. Хутите обявиха, че ще ги третират като гости според законите на исляма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 5 месеца

В същност хутите казаха, че българите са евреи с чужди паспорти. Не бъдете лъжлива мчедиа!

6

Анонимен

преди 5 месеца

Предполагаема атака с предполагаем дрон. Отначало предположително набеждават, а след това реално бомбардират градове и жилищни квартали.

5

ПЕНКО

преди 5 месеца

НО , ЗАЩО ДА НЕ СА ИНДОНЕЗИЙЦИ / 90 % СА МЮСЛИМИ / ???

fallback