Снимка: БГНЕС

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е извикал за обяснение в понеделник в София прокурора от Велико Търново Йордан Кожухаров, който по-рано днес пусна с мярка за неотклонение "подписка" шофьора Начо Пантелеев. Той е причинил тежката катастрофа, при която в събота вечерта загина футболният треньор Ферарио Спасов.

Очаква се на Кожухаров да бъде назначена проверка, предаде БНТ. Възможно е още утре магистратът да бъде незабавно отстранен от разследването и то да бъде поето от друг наблюдаващ прокурор.

Както "24 часа" вече писа, по-рано днес стана ясно, че 24-годишният Начо Пантелеев, който причини катастрофата край Велико Търново, отнела живота на Ферарио Спасов, е бил пуснат на свобода с най-леката мярка - подписка.

Шофьорът, който е от Лясковец, е със 16 месеца стаж и е карал мощен спортен мерцедес с много висока скорост. Хипотезите са за около 150 км/ч. Тя ще бъде установена с експертизи.

Наблюдаващият прокурор, който днес в 14:00 часа е пуснал с подписка Начо, обясни, че доводът за освобождаването му е липса на достатъчно информация за постоянното му задържане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase