Снимка: Pixabay

Случаят на натровените потребители в Хърватия не засяга напитките, продавани на българския пазар, съобщиха от  "Кока-Кола ХБК" във връзка с информацията, че компанията изтегля определени продукти от пазара в Хърватия.

"Запознати сме с текущата информация от Хърватия, касаеща нашите продукти там, и сме предприели необходимите действия за гарантиране на обществената безопасност. Местните власти получават пълна подкрепа от колегите ни на място в хода на разследването. Ние не осъществяваме внос и продажба на тези продукти в България и случаят не засяга напитките, продавани на нашия пазар", пише в позицията на "Кока-Кола".

Вътрешно разследване е започнало и в "Кока-Кола Австрия", където се намира заводът за бутилиране на напитката, предлагана на хърватския пазар, съобщиха медиите в Загреб.

През последните дни няколко души бяха приети в болници в Хърватия, след като пили газирани напитки, отбелязват медиите там. Те се оплакали от внезапна болка, изгаряне и кървене в устната кухина и съобщили за променен вкус на напитката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase