Снимка: БГНЕС

И Столичната дирекция на Вътрешните работи излезе с официално становище по повод скандалното преместване на мача България – Унгария на 16-и ноември от София в Пловдив и затварянето на стадиона за феновете, без националният ни отбор да е наказан от страна на УЕФА да играе без  публика.

"На 24.10.2023 г. в сградата на Български футболен съюз е  проведена работна среща с представители на СДВР и ГДНП, инициирана от БФС. От страна на домакина на срещата са били изказани опасения, за провеждане на протестни мероприятия на 16.11.2023 г., по време на футболната среща между на отборите България и Унгария, с участие на футболни фенове на различни футболни  клубове. По време на среща представители на БФС са пожелали да бъде проверена  достоверността на информацията, за което да бъдат уведомени".

Още по темата
"В края месец октомври от СДВР е изпратен отговор до БФС, че от публично достъпните електронни медии е придобита информация за организиране на няколко протестни мероприятия по време на въпросната футболна среща, като е възможно и нарушение на обществения ред преди, по време и след приключването. Промените и последващата кореспонденция са единствено в компетентността на футболните централи на България, Унгария и УЕФА за окончателно решение", се казва в становището на Столичната дирекция на Вътрешните работи.

Въпреки преместването на срещата, феновете на водещите у нас отбори не се отказват от  протеста си, като обявиха, че той ще бъде преместен от Националния стадион „Васил Левски“ на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Сред феновете, които ще подкрепят протеста с искане за оставка на ръководството на БФС и президента му Борислав Михайлов са такива от Левски, ЦСКА, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, Берое и Спартак Варна. Очаква се потвърждението и от феновете на други отбори.

Всичко около скандалното преместване на мача на националния отбор по футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase