Снимка: БГНЕС/ЕРА

Трафикът на летището на Хамбург тази сутрин продължава да е преустановен заради случай на предполагаемо отвличане на дете от собствения му баща, предаде Франс прес, като се позова на местните власти.

Детето е държано като заложник от баща си на перона на летището, което пречи на нормалната му работа.

Мъжът нахлу с автомобил на територията на летището вчера вечерта, като произведе два изстрела във въздуха с огнестрелно оръжие и хвърли две бутилки със запалителна смес - разновидност на коктейла "Молотов", съобщи полицията.

Според силите на реда отвлеченото дете и баща му са в автомобила.

Още по темата
"Полицейската операция продължава, въздушният трафик е преустановен до второ нареждане", съобщи администрацията на летището в социалната платформа "Екс" (известна в миналото като "Туитър").

"Мобилизирахме полицейски психолози и понастоящем преговаряме с извършителя, за да се стигне до решение чрез споразумение", заяви говорителка на полицията пред местна телевизия.

Според говорителката е "много добър знак", че бащата на детето продължава да поддържа контакт с властите "толкова дълго време".

Полицията заяви, че причината за случилото се е спор за упражняването на родителските права по отношение на детето.

Всекидневникът "Билд" написа, че бащата е на 35 години и е от турски произход. Полицията заяви, че преговорите с бащата се водят на турски език.

Вчера вечерта 17 самолета не успяха да кацнат в Хамбург заради случая с отвлеченото дете./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase