Снимка: БГНЕС/EPA

Реал Мадрид излъга Барселона с 2:1 като гост в голямото дерби на Испания. Голямата звезда на „Кралете“ отново бе Джуд Белингам, който вкара и двата гола за гостите. Илкай Гюндоган даде ранен аванс за каталунците още в 6-та минута. Белингам, също дебютант в „Ел Класико“, изравни с прекрасен гол в 68-та минута, а в 92-та донесе трите точки за Реал с добавка отблизо. Англичанинът увеличи сметката си на 10 попадения в Ла Лига от началото на сезона.

Така Реал Мадрид нанесе първа загуба на Реал от началото на сезона и продължава да води в класирането с актив вече от 28 точки. Толкова има и Жирона. Барселона за момента е на третата позиция с 24 точки, с 2 повече от Атлетико Мадрид, който обаче е с два мача по-малко.

Треньорът на Барса Шави Ернандес пак нямаше възможност да използва някои от основните си титуляри, като Роберт Левандовски и Жул Кунде останаха на резервната скамейка. Карло Анчелоти пък имаше на разположение най-доброто, с което разполага. В крайна сметка всичко бе готово за шоу, а на стадиона бяха и легендарните музиканти от „Ролинг Стоунс“ Мик Джагър и Рони Ууд.

Каталунците започнаха вихрено мача и поведоха след само 6 минути игра. Барса се възползва от страхотна грешка в центъра на защитата на гостите и в частност на Чуамени и Алаба, Илкай Гюндоган изскочи сам срещу Кепа и с лекота направи 1:0.

Барса контролираше играта през първото полувреме, докато Реал така и не застраши вратата на домакините. В 16-та минута Фермин Лопес разтресе гредата с плътен удар в близкия ъгъл. Дори и да беше вкарал обаче, голът нямаше да бъде зачетен заради нарушение срещу Тони Кроос в хода на атаката.

В 28-та минута Жоао Феликс направи страхотен пробив и бе на път да излезе сам срещу Кепа, но Карвахал действа добре и му отне. До края на полувремето Барса имаше сериозни претенции за неотсъдена дузпа. При едно изпълнение на ъглов удар Чуамени хвана през врата Араухо, но реферът дори не разгледа ситуацията с ВАР.

Барса започна силно и втората част, като в 51-та минута Иниго Мартинес удари греда, след като засече с глава центриране от фланга. При добавката пък Кепа се справи с удар на Араухо. Пропуските на каталунците продължиха и в 65-та минута с такъв се отчете и Жоао Кансело. Португалецът проби по дясното крило, влезе в наказателното поле и стреля с външен фалц в аут, въпреки че имаше по-добри възможности за пас.

Така се стигна до 68-та минута, когато от нищото Реал изравни с прекрасно изпълнение на Джуд Белингам. След центриране в наказателното поле на Барса и недобре изчистена топка, тя попадна у англичанина. Белингам стреля по феноменален начин от близо 25 метра и не остави никакви шансове на Тер Стеген – 1:1. Това бе 9-ти гол на Белингам в Ла Лига от началото на сезона.

В следващите минути Реал контролираше играта. В 79-та минута столичани имаха претенции за дузпа за нарушение на Араухо срещу Камавинга. В ответната атака пък резервата Роберт Левандовски стреля опасно.

Така се стигна до втората минута на добавеното време, когато Белингам донесе трите точки на Реал. След центриране от дясното крило топката щастливо попадна на пътя на Белингам, който на метри от вратата само я отклони в мрежата зад Тер Стеген – 2:1 за Реал.

Още за срещата - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase