Снимка: БГНЕС

В социалните мрежи официално стартира подготовката за нов Обединен протест срещу Българския футболен съюз, съобщава Gol.bg. Очаква се в него да се включат на практика всички големи агитки в страната.

"18 години стигат! България вече е футболно джудже" - това е надсловът на организаторите, които откриха страница във Facebook и поставиха началото на организация за активни протестни действия срещу Борислав Михайлов, Йордан Лечков и екипът им.

Очаква се на 16 ноември от 21:45 часа пред националния стадион „Васил Левски“ да се събере маса от запалянковци, които да призоват ръководството на БФС да си подаде оставката и да бъде дадено началото на организация за нов изборен конгрес.

Датата и мястото не са случайни, защото именно за тогава е насрочена срещата между България и Унгария от трагичните за националния ни отбор квалификации за Евро 2024.

Мачът е последно домакинство за страната ни в този квалификационен цикъл.

Очакванията са в протестът да се включат феновете на Левски, ЦСКА, Локомотив Пловдив, Ботев Пловдив, Берое, Черно море, Спартак Варна, Славия, Локомотив София, Миньор Перник, Етър, Локомотив Горна Оряховица и други.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase