Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Русия предупреди Израел да не предприема сухопътна офанзива срещу ислямистката групировка "Хамас" в ивицата Газа, предаде ДПА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че съществува заплаха от разширяване на конфликта в Близкия изток с "ужасни последици за целия регион" и още по-голяма хуманитарна катастрофа.

Песков говори в Пекин, където президентът Владимир Путин е на двудневно посещение.

Oще по темата

От Кремъл съобщават, че Путин възнамерява да обсъди ситуацията в Близкия изток с китайския партиен и държавен лидер Си Цзинпин в кулоарите на форума "Един пояс, един път".

Самият Путин вчера е разговарял по телефона с няколко лидери от Близкия изток, включително с израелския премиер Бенямин Нетаняху и палестинския президент Махмуд Абас. Ръководителят на Кремъл, който сам води унищожителна война срещу Украйна, призова за прекратяване на огъня, за да се защити цивилното население.

Песков за пореден път потвърди, че се очаква Абас да посети Москва, въпреки че не е определена дата. Русия се застъпва за създаването на независима палестинска държава, като същевременно подкрепя гаранциите за сигурност на Израел. Народът на Израел трябва да живее в мир, подчерта Песков, но заяви, че най-важната задача сега е да се сложи край на войната в Близкия изток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 7 месеца

До 81:Защото има много загинали невинни и не е политкоректно да се казва.Преродените нацисти унищожават деца,жени и старци в Освиенцим,т.е. Газа.Истинските евреи протестират против този геноцид.

75

Анонимен

преди 7 месеца

Признаха си задочно, че са инспирирали Хамас за удара. Сега нека предоставят 9000кв.км в Южен Кавказ или Южен Урал за създаване на палестинска държава. Щом мтолкова милеят за арабите. България и ЕС ще приветстват Вовчо.

74

Банкеръ

преди 7 месеца

Когато от империята Дарт (Путин) Вейдър говори за мир значи ще има война.Очевидно ще си ги мерят и България,като стара държава си предлага оная работа.Нещата отиват на зле ми се струва.

fallback