Снимка: Istock

Знаете ли какво е общото между яйцата, гроздето и сока от череши? Освен че са вкусни, оказва се, че тези храни могат да ни помогнат да спим по-добре, споделя забавният сайт yourtango.com

Стресът, физическото претоварване, кофеиновите, алкохолни и енергийни напитки, са само част от причините да не можем да спим добре. Вижте кои други храни да добавите към менюто си за хубав сън.

Мед - Добавете малко количество хубав мед към топло мляко или билков чай няколко часа преди сън. Смята се, че глюкозата в меда допринася за понижаване нивата на орексин – невротрансмитер, който иначе повишава нивото ви на бдителност.

Банани – Тези плодове са с високо съдържание на калий, минерал, който е от съществено значение за пълноценния сън. Бананите също така съдържат триптофан и магнезий, които също са важни за доброто настроение, но и подпомагат съня.

Боб – Витамините от група В отдавна се препоръчват от специалисти при безсъние и помагат за облекчаване на стреса и тревожността. Бобът е естествено богат на витамини от група В, сред които витамини B6, ниацин и фолиева киселина.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase