Снимка: БГНЕС
fallback

Тази нощ в болница "Пирогов" бяха настанени трима от пострадалите от експлозията на склад за горивни материали в Нагорни Карабах, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Пациентите са били транспортирани със самолет "Спартан" на ВВС по искане на здравното министерство. Машината е излетяла вчера по обяд с шестчленен екипаж от Военномедицинската академия на борда за столицата на Армения Ереван и се е върнала малко след полунощ.

Тримата чужди граждани са настанени в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия, където ще им бъде осигурена високоспециализирана медицинска помощ, поясняват от Министерството на здравеопазването.

Взривът на горивен склад стана на 25 септември, а сигналът за помощ от Координационния център при извънредни ситуации на Европейската комисия (ERCC) до държавите членки е постъпил ден по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Май

преди 7 месеца

и Спартана и лечението на горките харменци го плащаме ние, а не Хеки-мян, Харпацу-мян и Халваджи-ян, дето пестят от да -нъци

7

Aрменчето

преди 7 месеца

Здр.ни система е леш,здравната каса се източва постоянно,населението намалява,парите са все повече за здравеопазване,кой ви е искал помощ?След 10дена сте се сетили,че да ни пуснат по световните новини,като е за братята турци,веднага излетя самолетчето.Продажен народ

6

Azz

преди 7 месеца

Добре, лошо няма. Щом можем, нека да помогнем. Чудя се само колко българи измряха по света без някой да си мръдна пръста. Да видим сега кои точно ще се окажат тези.

fallback