Снимка: Pixabay
fallback

С около 20% е повишена цената на захарта, оризът – с около 10-15%. С около 30% ще бъде по-скъпа лютеницата тази година.

Oще по темата

По думите на Илия Гатев, изпълнителен директор на борсата в с. Първенец, цените на тяхното тържище на традиционните плодове и зеленчуци са с около 30-50 стотинки по-високи от миналата година. Цената на корнишоните е до лев по-скъпа, каза той пред NOVA NEWS.

„Българската продукция обикновено е с по-високи цени. Всеобщата инфлация няма как да не се отрази на цените”, каза Гатев.

По думите му за корнишони, патладжани, консервни домати, ще има по-малко продукция и цените може да бъдат увеличени до месец.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

нафърфорий

преди 8 месеца

Уфф..., откога не съм вкусвал туршия.... у таз пустъ хАмерикъ!

10

Който сее ще бере !

преди 8 месеца

Само че освен да сее трябва и да е наясно със някой неща и ,селянин да си не е лесно -- щом като всички селяни напуснаха селата и сега са граждани и мотика не хващат значи във града е по лесно --- измежду другото много покрай мен насяха домати и краставички но после им почерняха и изсъхнага и нишо не браха ,а Аз си ям още домати и краставички собствено производство отгледани без оранжерия навън ! Та може и да сееш но яденето въобще не е сигурно !

9

Нора

преди 8 месеца

Днес по-скъпа туршия,утре по-скъпа шия и накрая,няма оправия по тази българска дуния!Уморихте народа от сглобка и неоправия!

fallback