Снимка: Pixabay/dianacibotari1991
fallback

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 46-годишен мъж за закана с убийство към жена, съобщиха от държавното обвинение.

На 16.08.2023 г. в гр. София, обвиняемият И.Б. при проведен телефонен разговор се заканил с убийство на жена с думите: "Крайно време е да те убия и днес ще го направя''. Заканването възбудило у жената основателен страх за осъществяването му. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3, т. 1 и т. 3 вр. ал. 1 от НК. До момента в хода на разследването са разпитани свидетели и е направен оглед на автомобил, който се ползва от пострадалата и в който е била забита кирка.

И.Б. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 1 година

Българина е традиционалист. Спазва си традициите без да ги променя. Жените се изьмениха много. Като тази част от човечеството с по - гъвкав морал възприеха новите "ценности" и станаха моногамни златотърсачки. Да се вземат в ръце и да спрат с простотиите. Иначе виждате кака е реакцията на мъжкото съслловие. И дори да спре насилието ще стане по - лошо - ще измислят начини мъжете да наказват жените. Както се случва на запад в момента.

32

Анонимен

преди 1 година

Съвсем откачиха тия хора , нямат ли си някаква работа, развлечения, нещо да правят смислено

31

Влади

преди 1 година

"Няма: "не искам", няма :" недей!" - щом те желая, ставам злодей" - това пееше селския бек Слави. Цяло поколение младежи порасна с гнусните му песни. А беше спосориран от Доган бей. Турско сюнетрязано. Българин бил Славиту! Сега се чудим защо има пребити жени, големи"ПАТР(Е)ОТИ", с татуировки "свобода или смърт". Каква свобода бе, ***.но, да биеш жени и деца ли?

fallback