fallback

Общ преглед

Много хора, сред които близки, приятели и колеги се събраха да се сбогуват с бившия социален министър Иван Нейков. Той почина на 31 юли на 68 годишна възраст.

Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов посочи, че Иван Нейков е голям човек, приятел, експерт с прекрасно чувство за хумор. “Ще липсва много. За последно се срещнахме случайно пред един магазин, той беше с внучетата си и си побъбрихме сладко, сладко както сме го правили много пъти”, разказа председателят на КТ Подкрепа.

Oще по темата
Васил Чобанов от Българската търговско - промишлена палата и бивш състудент на Иван Нейков заяви пред БГНЕС, че още като студент е видял неговите умения да бъде посредник в ключови моменти.

“Иван умееше да накара страните да говорят помежду си и да се стигне до общи решения. Освен това като колеги от курса в Юридическия факултет видяхме неговата голяма любов в неговото голямо семейство. Много ми е жал, че се разделяме с него”, каза Чобанов.

Добри Митрев, председателят на Българската стопанска камара (БСК) определи Иван Нейков като човек с главно “Ч”, истински демократ, рядко възпитан професионалист, изключително добронамерен и диалогичен човек. “БСК винаги ще помнят Иван Нейков. Такива хора вече има все по - малко, всяка една такава загуба остава у нас една огромна празнота, защото той бе човек, който властта не промени. Остана си същия земен, добър, сладкодумен човек, приятел и експерт”, допълни Добри Митрев.

На поклонението присъстваха и редица политици като бившата социална министърка и настоящ депутат от ГЕРБ Деница Сачева, председателят на СДС Румен Христов, бившият служебен министър председател Гълъб Донев, бившият социален министър Бисер Петков, служебният премиер и бивш кмет на София Стефан Софиянски, бившият МВР шеф Емануил Йорданов, Найден Зеленогорски, ген. Димо Гяуров и други.

Иван Нейков е роден на 17 април 1955 г. в Хасково. Завършва право в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и до 1990 г. е инспектор-юрист в Главната инспекция по труда.

Между 1990 и 1997 г. заместник- председател на КНСБ.

През 1997 г. е министър на труда и социалните грижи в служебния кабинет на Стефан Софиянски, а по-късно остава на тази позиция и в последвалото правителство на Иван Костов до 2001г.

Нейков е председател на Балканския институт по труда и социалната политика, преподавател в Софийски университет “Св. Климент Охридски” и в Нов български университет (НБУ).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

До 8 АЗ

преди 10 месеца

От Дедо ти "Хейтър"Има кой да ме съди. На приказка лесно,всеки я може. Който поема отговорност на Земята, ще го направи и Отвъдното, но плямпалата, макар и "Я"ксперти на балканско ниво-бол. Но те ще си останат вечно прокълнати и с право. От мене нищо друго, освен едно - - . . - - И то не заради минималната пенсия , а за унижението пред генповреденяци, които не познавайки що е това труд, категория на труда, квалификация ми изчислиха и продължават да ми "актуализират" пенсията, според "приноса"

21

Анонимен

преди 10 месеца

Как лошо гледат събралите се мафиоти. Един от тях ги напусна. Едно сърце и една уста спряха да се свиват навеки.

20

Анонимен

преди 10 месеца

Мафията изпраща един от видните си членове. Дори Костов не може да не присъства. Това показва какъв висок пост във Фамилия Костоне е имал босът.

fallback