Снимка: архив, БГНЕС

Няколко души са ранени при земетресението с магнитуд 5,5, което разтърси тази сутрин южния турски окръг Адана, съобщи държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Още по темата
Представителят на местните власти в град Джейхан, окръг Адана, Байрам Йълмаз заяви, че няколко души са пострадали, след като са скочили от тераси или прозорци в резултат на предизвиканата от труса паника. Има и нанесени материални щети, съобщава се за пукнатини по някои сгради.

Земетресение с магнитуд 5,5 бе регистрирано тази сутрин в южния турски окръг Адана, който бе силно засегнат от опустошителните земетресения на 6 февруари тази година, съобщи Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

Епицентърът на труса е бил в град Козан. Земетресението е станало в 8.44 часа тази сутрин, а дълбочината му е 11,27 километра. Усетено е и в съседните окръзи, включително Кахраманмараш (епицентър на земетресенията от 6 февруари), Османийе и Газиантеп, които пострадаха силно при земетресенията с магнитуд 7,6 и 7,7 на 6 февруари.

Регистрирани са няколко вторични труса със сила между 3 и 3,2 в рамките на 15 минути.

Сеизмологът проф. д-р Шукрю Ерсой заяви за телевизия СиЕнЕн-Тюрк, че се очаква днешният трус да предизвика допълнителни щети на вече пострадали от земетресенията на 6 февруари сгради.

Адана беше сред най-тежко засегнатите от трусовете през февруари окръзи. В град Адана се срутиха над 10 жилищни блока, а стотици хора загинаха.
(Кореспондент на БТА Нора Чолакова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase