Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Един по-слаб руски държавен глава е по-голям риск. Това обяви върховният европейски представител по външните работи Жозеп Борел, съобщи EuObserver.

Европейският представител разсъждава над събитията в Русия. Според него отслабеният Владимир Путин реално е по-опасен за останалите.

Oще по темата

"Сега трябва да внимаваме с риска във вътрешната стабилност в руската страна. Европа наблюдава ставащото", обясни Борел.

Държавният глава на Литва Гитанас Науседа повтори това разсъждение. Настоява да се предприемат действия за противопоставяне на ситуацията с Русия.

"Наясно сме, че всяко движение в руската стабилност засяга и нас. Не съм съгласен, че силният Путин крие по-малък риск от слабия", обяви Науседа.

Днес темата ще бъде обсъдена от европейските държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 11 месеца

Залозите в тази *** игра се покачват. Ако се случи преврат, някоя частна армия да събори путин и да придобие контрол над атомна бомба, е тогава ще стане съвсем страшно. Голяма грешка на САЩ и запада навремето през 90те, че повярваха на Русия. Съвсем скоро може войната в Украйна да ни се струва като детска градина на фона на ставащото :(

24

Анонимен

преди 11 месеца

Ще гоним всички врагове на Путин. Путин нали беше военнопрестпник и го съдят в Хага? Всички врагове на Путин в България да следват европейската ценност на Путин.

23

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 22. Те не знаят, че не се бият държави, военни съюзи и т.н., а борбата е изобщо за влиянието и бъдещето на света. Разни доктрини се борят. Русия, Украйна, НАТО, САЩ са само едни мънинки винтчета.

fallback