Снимка: БГНЕС
fallback

26 000 нарушения за две седмици е отчела контролната камера на столичния булевард "Сливница". Тя беше поставена след фаталната катастрофа, отнела живота на Ани и Явор, съобщават от БНТ

Вече 35-ти ден жители на района и близки на загинали в катастрофи протестират на мястото на инцидента. Според тях не се взимат реални мерки за войната по пътищата. Затова и днес бул. "Сливница" е блокиран.

Най-високата скорост отчетена е 167 км/ч, при ограничение от 50 км/ч. Хората са категорични, че протестите им ще продължат докато не видят реални мерки на пътя.

От инициативния комитет настояват за среща с новия министър на вътрешните работи Калин Стоянов, за да му представят тяхната програма и техните идеи за ограничаване на войната по пътищата:

- Това е плод на високо изграденото чувство на безнаказаност у хората, незачитане на човешкия живот и затова сме тук, за да продължим с нашата непримиримост и хората да си дадат сметка, че тези безумия по пътищата трябва да спрат.

- От името на инициативния комитет искам да призовем новия министър на вътрешните работи за среща. Ние ще отправим чрез парламентарния контрол и чрез депутати въпроси и питания във връзка с пътната обстановка и мерките, които ще бъдат предприети. Бихме искали да проведем среща и с него относно оперативната работа на полицаите - как тя може да се оптимизира. Ние сме насреща с идеи и помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Крайният

преди 10 месеца

Само безмилостни наказания ще оправят нещата.Жестоки глоби.Отнемане на коли.Дълги години пандиз.

37

Анонимен

преди 10 месеца

Вече няколко дни в медиите не се чува нищо за поредноро полицейско насилие В Силистра водач е бил пребит в центъра на града от полицаи защото не бил спрял на пол. палка Само в силистренските сайтове е отразено това Гонили са го 4 пол. коли , спрян , пребит и оставевн в локва кръв в колата си Стоял е там 3 часа в колата в безсъзнание и после се е прибрал Баща му вика полиция и бърза помощ , но полицаите просто дошли и веднага си тръгнали Сега тръгвта по адвокати да ги съдят

36

Нео

преди 10 месеца

Това е доста показателно за състоянието на нацията! Повечето от нас считат за недостойно спазването на правилата. Пълно зомбиране!

fallback