Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Турският държавен вестник публикува информация за имущественото състояние на президента Реджеп Тайип Ердоган, който на втория тур на президентските избори, проведен на 28 май, бе избран за президент за трети път с 52,18 процента от гласовете.

Oще по темата
В списъка са включени активите на президента в сметки в няколко банки и недвижимо имущество - парцел в черноморския окръг Ризе и жилище в Юскюдар, Истанбул.

В декларацията на президента относно имущественото му състояние през 2023 г. са посочени следните имоти: селски имот с площ от 2 хиляди кв.м в Гюнейсу-Думанкая на стойност 10 хиляди турски лири, придобит през 1988 г., и два дяла от 50 процента oт къща в квартал Късъклъ в истанбулската община Юскюдар, всеки на стойност 7,695 милиона турски лири, придобити през 2019 г., влог в централния клон на банката Албарака Тюрк в размер на 1 346 614 лири и 53 куруша, влог в клона Алтунизаде на банката Албарака Тюрк в размер на 96 723 лири и 55 куруша, влог в банката Зираат катълъм банкасъ в размер на 411 541 лири и 60 куруша.

От имотната декларация на президента става ясно, че той има и дълг на стойност 5,39 милиона турски лири към своя брат Мустафа Ердоган.

(По днешния валутен курс един български лев се равнява на 11,5 турски лири)
(Специално за БТА от Нахиде Дениз)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 10 месеца

несъществен въпрос за отклоняване на вниманието - има още стотици и ли хиляди чужди политици за които могже да се напише същото- сега да се плакнем с рдоган - много дол-ен номер

14

Пффф

преди 10 месеца

Няма политик по света, който да държи много пари, имоти и инвестиции на свое име. За пред народа финансовото им състояние е като на човек от средната класа, за останалото са грижат адвокати, счетоводители и десетки офшорни компании. Повечето са мултимилионери, а някои от тях са милиардери.

13

Анонимен

преди 10 месеца

Всичките диктатори уж били за равенство, за народа , запада били крадци, за правда. ... накрая преди да умрат излиза че те си живеели на гърба на народа, като бохеми, милиарди, къщи по моретата на Европа , децата им карат яхти по света и т.н.

fallback