Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Високите цени на гръцките острови отблъскват дори платежоспособните туристи. Европейците се пренасочват към алтернативни дестинации като Мексико, предаде коредпондентът на БНР.
 
Изненадващо с около 20% са намалели резервациите за най-скъпите гръцки острови Миконос и Санторини. Цените нямат никаква връзка с реалността и дори туристите, които имат възможност да платят на тези острови за почивка, се отказват, защото смятат, че туристическия сектор вече "изнудва клиентите", коментират както хотелиери, така и собственици на заведения.

Традиционните от години посетители на тези острови се пренасочват към Мексико или френското крайбрежие, където цените също са високи, но донякъде логични, обясняват ситуацията европейски туристически агенции.

Хотелиерите от Миконос и Санторини не хранят надежда, че чуждестранните туристи ще бъдат заменени от гърци, защото от години тези острови са недостъпни за тях.

Единственият изход е да се регулират цените на островите, а не да се покачват, докато има търсене, смятат експерти в туристическия сектор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Оня

преди 10 месеца

Реклама с цел Бетономорието да привлича клиенти !

27

Практичен

преди 10 месеца

До Запознат - Ако дойдат у нас на селскостопански туризъм, храната ще им е евтина, защото ще си я приготвят сами на котлон в някоя селска къща, а продуктите ще си ги купуват направо от местните производители.

26

Да дойдат у нас,

преди 10 месеца

на селскостопански туризъм! Имаме недостиг на работна ръка. Имат ли представа колко укрепнали физически и загорели от слънцето ще се приберат у дома си, след като 20-ина дена или един месец потичат по баирите след овцете, или берат плодове, или прекопават градини след дъжда, за да не буренясат? След 11 месеца работа на бюро в офис, такава ваканция ще е най-здравословна. Поне да дойдат да опитат. Може да останат приятно изненадани как ще им се отрази на здравето и през 2024 г. да дойдат пак.

fallback