Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Италиански журналист бе ранен, а украинският му помощник убит при атака в Херсон, предаде Ройтерс.

В. "Република" съобщи на сайта си, че неговият репортер Корадо Дзунино и украинецът Богдан Битик попаднали на засада в южния украински град, от който руските въоръжени сили бяха принудени да се изтеглят от ноември, след като го бяха превзели през март миналата година. Според италианския всекидневник по двамата най-вероятно са стреляли руски снайперисти. Засадата била устроена близо до мост в Херсон, до който Дзунино и Битик достигнали, след като преминали през поредица украински контролно-пропускателни пунктове.

Журналистът е цитиран в статията, че е ранен на четири честа и се лекува в болница в южния украински град.

От офиса на украинския главен прокурор съобщиха за чуждестранен репортер с огнестрелна рана в рамото и за убит украински цивилен при руски обстрел в Херсон.

Най-малко петима журналисти бяха убити в Украйна след руската инвазия през февруари миналата година, отбелязва Ройтерс.

Руските въоръжени сили редовно подлагат на артилерийски обстрел Херсон, откакто се изтеглиха от града.

(БТА, Николай Станоев)

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 1 година

Това си е работа на урките. На тях им идва много добре да утрепат някой журналист който показва какви точно дивотии правят и после да обвинят руснаците. Има един испанец там Рубен Жиспер който поиска ООН да види кво правят урките с оръжието което НАТО им дава и как трепят цивилното руско население в Мариупол. Тогава Азовците искаха да го утрепат тоя трябваше да се крие доста време. После амнести интернешънъл ги на с ра та украинската представителка напусна позорно организациятал Големи бо клу ци

46

какъв род войски?

преди 1 година

"Руските въоръжени сили редовно подлагат на артилерийски обстрел Херсон, откакто се изтеглиха от града." Сигурно иде реч за артилеристи - снайперисти!

45

НЕДОСТОВЕРНО!

преди 1 година

Според "новината" излиза че са нагазили мина, каквито укропитеците са разпиляли навсякъде!

fallback