Снимка: БГНЕС

Телата на две деца, които са били убити и осакатени, са открити сутринта, след като семействата им съобщават за изчезването, съобщи "Дейли Мейл".

Нкобиле Зулу, на 5 години, както и приятелят му Тиамо Рамание, на 6 години, изчезват в сряда, след като бабата на Тиамо ги оставя да си играят на улицата в Соуето, Южна Африка.

В сряда вечерта патрулите трескаво издирват момчетата, но на сутринта телата им са открити на различни места в Уайт Сити и Роквил. Телата са били обезобразени при ужасяващото нападение и момчетата са били открити с отстранени носове, устни и зъби.

Убийствата породиха опасения, че в района има сериен убиец, а полицейският комисар на Гаутенг заяви, че те ще бъдат изправени пред "цялата мощ на закона".

Някои местни жители смятат, че в района може да се подвизава сериен убиец, тъй като изчезналите деца все по-рядко се намират живи.

Членът на прокурорската колегия на провинция Гаатенг Крезан Бош заяви, че децата не са в безопасност в своите общности и че е изключително важно хората да се грижат за тях.

"Твърде често научаваме за случаи на изчезнали малки деца, които нерядко биват откривани мъртви. Това е ясен знак, че животът на нашите деца е изложен на риск и затова е от изключителна важност, повече от всякога, нашите общности да се грижат за децата“.

Тя призова всеки, който разполага с информация за смъртта на момчетата, да се отзове.

Председателят на комисията по сигурността на общността към законодателния орган Бандиле Масуку заяви, че комисията е обезпокоена от извършването на такива престъпления, съобщава БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase